Loading...

"In ieder Nederlands tuincentrum een waterambassadeur!"

Het weer in Nederland wordt extremer: hevige regenbuien en lange periodes van hitte en droogte komen steeds vaker voor. De sterk versteende inrichting van onze leefomgeving zorgt voor problemen als hittestress en wateroverlast en afname van biodiversiteit. Er zit maar een ding op: onze tuinen aanpassen aan het veranderende klimaat. Denk aan meer groen, meer ruimte voor biodiversiteit, minder verharding en regenwater (beter) benutten. 

De Groene Druppel gaat in 2020 voor Kiemopleidingen aan de slag met een reeks cursussen voor Tuincentrum medewerkers door het hele land. Met het Handboek voor de watervriendelijke tuin als basis, worden praktische en laagdrempelige maatregelen doorgenomen waarmee tuinbezitters optimaal geadviseerd en geënthousiasmeerd kunnen worden om hun tuin watervriendelijk in te richten.

De training bestaat voor een deel uit het behandelen van de theorie. Hierdoor krijg je een goed beeld van de huidige situatie en snap je het belang van het nemen van maatregelen. Vervolgens zal er in verschillende werksessies aandacht zijn voor de klantvragen die je in de winkel kan verwachten en hoe je tuinbezitters het best van passend advies kan voorzien.