Er zijn ongelofelijk veel dingen die tuineigenaren kunnen doen om hun tuin klimaatbestendig in te richten. Regenwater dat op en om het huis valt kan vaak goed verwerkt worden in eigen tuin. Veel maatregelen zijn eenvoudig toe te passen - en hebben direct resultaat.
Op steeds meer plekken in het land duiken initiatieven op om samen met tuineigenaren de handen uit de mouwen te steken. Tegels worden vervangen door groen, er wordt gesproken over (regen)water in de tuin en bij de inrichting wordt rekening gehouden met hitte en droogte. Soms ontstaan er waardevolle samenwerkingen of is er kennisuitwisseling, maar veel vaker weet men niet van elkaars bestaan - en wordt het wiel telkens opnieuw uitgevonden. Zonde!
In dit rapport geeft De Groene Druppel in opdracht van Samen klimaatbestendig een overzicht van wat zich afspeelt op het gebied van het klimaatbestendig inrichten van private tuinen in Nederland.
Onderverdeeld in 7 sub thema’s: tuin, groen branche, educatie, communicatie, inspiratie, financieel en participatie. Blader door sprekende initiatieven, voorbeeldtuinen, lespakketten, workshops en stimuleringsregelingen.
Alleen door samen te werken en van elkaar te leren zien we straks door de vele tegels de tuin weer. Samen gaan we voor meer natuurlijke, klimaatbestendige en levendige tuinen!
Lees hier het volledige rapport: Door de tegels de tuin niet meer zien.
Meer informatie over deze rapportage, Samen Klimaatbestendig? of ben je opzoek naar een hardcopy voor binnen je organisatie? Neem gerust contact met ons op.