Loading...

Op 12 en 13 februari vindt de Garden retail Experience (TREx) plaats in Expo Haarlemmermeer. TREx is een uniek, tweejaarlijks informatie- en inspiratie-event voor de (inter)nationale tuinretail. Tijdens TREx worden de laatste inzichten en ideeën op het gebied van verkoop van levend groen, tuinen en decoratie-artikelen gedeeld. Met als doel om samen de consument beter te bedienen en meer verkoop te genereren.

Reimagine Green Retail

De laatste jaren veranderd de klantvraag in het tuincentrum namelijk razendsnel. Nederlands consumeren bewuster, zijn meer bezig met duurzaamheid en klimaat. Een groene en klimaatbestendige tuin neemt hierbij een steeds centralere rol in. Echter blijven veel fysiekewinkels ongewijzigd. Met het thema ‘Reimagine Green Retail’ worden bezoekers geiinspireerd om duurzamere keuzes te maken op het gebied van productkeuze, presentatie richting de klant, bedrijfsvoering en logistiek.

De Groene druppel was in opdracht van Samen Klimaatbestendig aanwezig op de TREx 2020 om bij te dragen door:

* Lezingen op het KIEM podium over alle positieve effecten van klimaatbestendig tuinieren en de mogelijkheden tot het samen opleiden van mederwerkers tot waterambassadeurs.

* Het afkoppelkampioenschap voor retailers: Wie krijgt het voor mekaar om als snelste een regenpijp, regenton en infiltratiekrat aan elkaar te koppelen?

* Het verbinden van regionale tuincentra aan lokale overheden om gezamelijk de bewoners in de buurt te inspireren, informeren en aan te zetten tot het groener inrichten van hun tuin.

*Maar vooral veel goede gesprekken te voeren over hoe we samen onze Nederlandse tuinen groener en klimaatbestendiger kunnen inrichten.

 

Met speciale dank voor Laura den Ouden (Samen Klimaatbestendig) en Lotte Lalleman (Amsterdam Rainproof) wiens geweldige hulp onmisbaar was tijdens de beursdagen.