Loading...

De Groene Druppel gaf, in samenwerking met Tom Overgaauw van Hoogheemraadschap Stichtse Rijnlanden (HDSR), op 17 oktober twee  workshops ‘Maak je tuinontwerp Climateproof!’ tijdens het 'Groene Hotspot Event: Toekomstbestendig Groen' in Houten. Het event werd georganiseerd door  het Wellantcollege Houten, Tuin en Landschap en de VHG, en was bedoeld voor bedrijven, overheidsinstellingen en onderwijsorganisaties die te maken hebben met de inrichting en beheer van de buitenruimte.

Dit resulteerde in een volle zaal met enthousiaste groenspecialisten, van studenten tot hoveniers, die met elkaar het gesprek aan gingen over het ontwerpen van een toekomstbestendige, klimaatvriendelijke tuin. Door middel van een workshop tuintrends werden de verschillende mogelijkheden tot opvangen, hergebruiken en bergen van regenwater besproken, maar ook beplanting en productkeuze kwam naar voren. Maar wat doe je als groenspecialist wanneer je klant een volledige betegelde tuin uitvraagt? Heeft het zin om dit type klant op groene alternatieve te wijzen?

Ben jij hovenier, MBO docent, of … en op zoek naar een relevante opdracht over klimaatadaptatie voor een projectweek/opleiding/lesprogramma? Neem contact met ons op, dan kijken we samen wat mogelijk is.