Loading...

Voor veel mensen is ‘klimaatverandering’ dichtbij: het is letterlijk zichtbaar en voelbaar in de achtertuin. Lange, zeer droge periodes maar vooral extreme regenval hebben ingrijpend effect, met als gevolg ernstige wateroverlast of zelfs overstromingen.

Intratuin  is de plek waar huis- en tuineigenaren terecht kunnen met (laagdrempelige) vragen over het klimaat/waterbestendig inrichten van hun tuin - en hier direct de benodigde producten kunnen aanschaffen.

Het klimaat verandert, dus de klantvraag verandert. De Groene Druppel geeft trainingen aan alle medewerkers van tuincentra om hen voor te bereiden op deze veranderende vraag. Ook behandelen we het commerciële aspect: wat zijn de mogelijkheden voor het tuincentrum zelf om in te spelen op het brede klimaat-thema?

Bouw- en tuincentra zijn bij uitstek plekken voor kennisvergaring, maar ook om stedelingen te enthousiasmeren over alle voordelen van klimaatbestendig wonen. Dat laatste doet de Groene Druppel ook: we zijn fysiek aanwezig in de tuincentra om vragen te beantwoorden van en advies te geven aan de klanten over water in de tuin.