Loading...

Het weekend van 5 en 6 oktober staat in heel Nederland in het teken van wetenschap en technologie. Tijdens het Weekend van de Wetenschap openen honderden organisaties hun deuren om jong en oud op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de wondere wereld van de wetenschap, en wat die ons te bieden heeft. Ook op en rond het Marineterrein Amsterdam is er genoeg te ontdekken.

Met alle innovatieve organisaties is het Marineterrein bij uitstek een plek waar de wetenschap hoog in het vaandel staat. Hier is ruimte om te experimenteren en na te denken over hoe we de stad toekomstbestendig kunnen maken, onder de naam Living Lab werken diverse organisaties, waaronder ook Waternet samen. Maar hoe ziet dat er precies uit? En hoe kunnen we technologie gebruiken voor een betere rainproof leefomgeving?

Ontdek en ervaar

Een regenton, een groen dak… Wist je dat op het Marineterrein slimme varianten hiervan te zien zijn? Maar wat doet een slimme regenton eigenlijk? Wat is nou eigenlijk een slim groen dak? Hoe beschermen zij de stad tegen extreem weer? En is het mogelijk om nuttige stoffen te filteren uit afvalwater en deze te hergebruiken?

Mirko van Ingen verteld je hier tijdens een rondleiding over het Marineterrein alles over. Ook neemt hij je mee naar een bijzonder kunstgras sportveld (in ontwikkeling). Wat dit veld bijzonder maakt, is dat het regenwater kan opslaan en hiermee het veld koelt tijdens warme periodes. Wat krijg je dan? Een regenton zo groot als een voetbalveld!