Loading...

Het snel veranderende klimaat vraagt niet alleen om actie voor de toekomst. Hevige regenbuien, lange droge periodes en snikhete zomerse dagen zijn nu al de realiteit - en verdienen per direct onze aandacht. Probleem is alleen dat onze steden daar vaak (nog) niet op zijn voorbereid.

Goed nieuws: gemeente Nieuwegein werkt hard aan het klimaatbestendig maken van de stad. Daarbij is het heel belangrijk dat het gesprek ook met de bewoners wordt gevoerd. Door participatie van de buurt krijgen klimaatbestendige projecten meer kans en groeit het besef dat omwonenden zelf heel veel positieve invloed kunnen hebben.

Het belang van participatie
Met het klimaatadaptatie project ‘Betere buurten’ gaat de Groene Druppel de wijk in! Omwonenden kunnen direct bij ons terecht voor handige tips&tricks en met alle vragen en zorgen die ze hebben. Op een overtuigende en enthousiaste manier vertellen we waarom klimaatadaptieve maatregelen nodig zijn om de buurt groen en gezond te houden. De gemeente Nieuwegein doet ook actief mee tijdens de actiemaand ‘Natuurlijk! Water in de tuin’.

 

Hier een korte video gemaakt door de gemeente Nieuwegein tijdens de actiedag op 16 mei