De Groene Druppel

De Groene Druppel is een initiatief van Mirko van Ingen. Mirko heeft jarenlange ervaring in de tuinbranche en zet zich nu al een aantal jaar in als adviseur duurzaamheid op het gebied van water en groen in stedelijk gebied. Als projectleider en adviseur worden er niet alleen rapporten geschreven, maar met workshops, lezingen en met de handen uit de mouwen wordt er toegewerkt naar een groene en watervriendelijke omgeving. Mirko adviseert overheden en waterschappen, maar net zo lief staat hij - letterlijk! - met zijn voeten in de modder om met enthousiasme bewoners te vertellen over de mogelijkheden van ‘onttegelen’, ‘vergroenen, ‘afkoppelen’ en andere handige trucs om tuinen groen en waterbestendig te maken.

‘’Hoe fantastisch, de ene dag werk ik samen met een gemeente die zijn stad wil vergroenen en een volgende dag sta ik bij bewoners in de tuin om te helpen hun tuin en buurt een stukje te vergroenen. Er moet zo veel gebeuren en er zijn hele goede initiatieven op het gebied van klimaatadaptatie, vergroening en het leefbaar maken van de steden, het is fantastisch om daar onderdeel van te kunnen zijn en samen te werken met allemaal verschillende partners!’’

Samenwerken

Er is veel werk te verzetten en wij moeten vooral onze kennisdelen en elkaar versterken waar mogelijk. De Groene Druppel werkt dan ook met diverse projecten samen met Drop by Drop. Drop by Drop is opgericht door Irene Portinga, een echte verbinder met een passie voor water. Met gemak weet ze mensen van diverse organisaties mee te nemen in het omgaan met extreem weer. Dit doet ze door in gesprek te gaan, het faciliteren van interactieve werksessies en het geven van cursussen. Ze geniet er van om samen met publieke en private partijen plannen te maken en uit te voeren. Alleen samen maak je namelijk een klimaatadaptieve stad!  

‘‘Drop by Drop betekent letterlijk druppelsgewijs. En dat is mijn aanpak. Ik ga in gesprek met bewoners, private partijen en ambtenaren over het klimaatadaptief inrichten van de stad. Hierdoor komt er stap voor stap – of druppel voor druppel – een beweging op gang.  Elke stakeholder is voor mij even belangrijk. Iedereen kan namelijk de druppels opvangen en gebruiken daar waar ze vallen. 

Groen en water zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Logisch dus dat ik samen met Mirko werk. Zijn groenkennis en netwerk is een perfecte aanvulling op mijn expertise. ‘’