Loading...

In opdracht van de samenwerkende overheden in Flevoland organiseerde NL-Greenlabel en Stichting Steenbreek  een reeks kenniscafe's voor ondernemers werkzaam in de groen, grond en grijze (verharding) sector in de provincie Flevoland. De cafés zijn bedoeld voor inspiratie, kennisoverdracht en ook om nieuwe contacten te leggen met ondernemers en leveranciers in Flevoland. Thema's als biodiversiteit, circulariteit, waterberging en duurzame bedrijfsvoering komen aan bod.

Tijdens de eerste twee kenniscafés in Emmeloord en Zeewolde wordt er dieper ingegaan op hoe je de tuin klimaatbestendig kan inrichten.De initiatiefnemers Prisca (NL-Greenlabel) en Alexandra (Steenbreek) vroegen De Groene Druppel om mee te denken over de inhoudelijke invulling van deze cafe's.

Dit resulteerde in een uiterst aangename samenwerking, waar na een paar productieve brainstormsessies een mooi programma op poten werd gezet. De avonden werden afgetrapt met een een inhoudelijke keynote van De Groene Druppel, waarna een pitchcoroussel op gang kwam van 5 ondernemers werkzaam in de regio. Om na een lekkere maaltijd de avond door te gaan met een workshop waarin de deelnmers een versteende tuin omgevormden naar een klimaatbestendige tuin. De diversiteit aan aanwezige ondenermers zorgde voor een mooie reeks aan oplossingen, van ontwerp tot onderhoud.

Aan het eind van de avond kregen alle ondernemers een hardcopy van het Samen Klimaatbestendig rapport: Door de tegels de tuin niet meer zien mee.