Welkom bij De Groene Druppel

Garden Retail Experience 2020

Tijdens de grootste retail tuinbeurs van Nederland, TREx 2020, is de Groene Druppel aanwezig met één centrale boodschap: "In zo veel mogelijk tuincentra een waterambassadeur"

Lees meer

Door de tegels de tuin niet meer zien

Wat gebeurt er allemaal op het gebied van klimaatbestendige tuinen in Nederland? De Groene Druppel ontwikkelde in opdracht van Samen Klimaatbestendig een rapportage bomvol prachtige initiatieven

Lees meer

Kenniscafés voor ondernemers in Flevoland

De Groene Druppel als keynote spreker bij succesvolle reeks kenniscafés in Flevoland voor ondernemers werkzaam in de groen, grond en grijze sector.

Lees meer

Online video waterambassadeurs

In deze vreemde tijden kunnen we elkaar niet allemaal face to face zien. Tergelijkertijd ontwikkelen hierdoor de online mogelijkheden zich razendsnel. Ook de Groene Druppel blijft hier niet in achter. In samenwerking met Tuinbranche Nederland/Kiem opleidingen, namen we een online introductievideo op voor de cursus Waterambassadeurs.

De video wordt verspreid onder alle Nederlandse tuincentra, zodat zelfs in deze rare tijd, de bedrijven de kans krijgen om kennis op te doen over de mogelijkheden van slimmer omgaan met regenwater en de positieve effecten van het groen inrichten van de tuin.

Expositie REGEN in het Scheepvaartmuseum

In het Scheepvaartmuseum is van 18 januari tot 1 maart de Expositie en film REGEN te bewonderen. De film is gemaakt met analoge zwart/wit foto's en is gebaseerd op gelijknamige film uit 1929. Het resultaat; een aaneenschakeling van iconische regenachtige sfeerbeelden vanuit de stad. Ook de Rainproof knelpuntenkaart, oplossingenkaart en een miniatuur van de Slimme regenton zijn te bewonderen bij deze mooie expositie.

De Groene Druppel heeft vanuit Amsterdam Rainproof mogen ondersteund met de opbouw van de expositie, erg gaaf en zeker de moeite waard om langs te gaan.

Tip: Als je toch in het scheepvaartmuseum bent vergeet dan niet langs te lopen bij de fototentoonsteling 'Rijzend water'. Prachtige maar confonterende foto's over zeespiegelstijging in verschillende delen van de wereld als gevolg van klimaatverandering.

 

Waterambassadeurs in Tilburg en Zevenaar

Een veelbelovende start van het cursus traject waterambassadeur. Waarin de Groene Druppel samen met Tuinbranche Nederland in 2020 de ambitie heeft uitgesproken om in zoveel mogelijk tuincentra in Nederland waterambassadeurs op te leiden. 

De eerste aanmeldingen kwamen vanuit GroenRijk Tilburg, Den Bosch en Zevenaar. Deze enhousiaste bedrijven waren zelf al actief aan de slag gegaan om het watervriendelijke tuin thema in de winkel te presenteren maar waren opzoek naar meer praktische en inhoudelijke kennis om de toenemende vraag van klanten op een goede manier te kunnen beantwoorden.

Het werd al gauw duidelijk hoeveel passie en enthousiasme er aanwezig was bij de teams van deze bedrijven voor groen, klimaat en tuinieren. Wat resulteerde in twee inspirerende cursus dagen, waar presentaties, workshops en inhoudelijke discussies elkaar afwisselde. Leerzaam voor zowel de deelnemers als voor de Groene Druppel!

Door de tegels de tuin niet meer zien

Op 18 juni 2019 brachten Samen Klimaatbestendig en de Groene Druppel ruim 60 professionals in de tuinsector samen om te bespreken hoe we de ontwikkeling van klimaatbestendige tuinen kunnen vergroten en versnellen.

Tijdens deze inspirerende middag lanceerde De Groene Druppel het rapport ‘Door de tegels de tuin niet meer zien’

Door de tegels de tuin niet meer zien' heeft een dubbele betekenis. Letterlijk, omdat veel tuinen voor een groot deel betegeld zijn. Met alle nadelige gevolgen voor hitte, wateroverlast, droogte en biodiversiteit van dien. En figuurlijk, omdat er zoveel initiatieven zijn dat je door de bomen het bos, of door de tegels de tuin niet meer ziet.

Lees hier een weergave van deze energieke middag