Welkom bij De Groene Druppel

Garden Retail Experience 2020

Tijdens de grootste retail tuinbeurs van Nederland, TREx 2020, is de Groene Druppel aanwezig met één centrale boodschap: "In zo veel mogelijk tuincentra een waterambassadeur"

Lees meer

Door de tegels de tuin niet meer zien

Wat gebeurt er allemaal op het gebied van klimaatbestendige tuinen in Nederland? De Groene Druppel ontwikkelde in opdracht van Samen Klimaatbestendig een rapportage bomvol prachtige initiatieven

Lees meer

Kenniscafés voor ondernemers in Flevoland

De Groene Druppel als keynote spreker bij succesvolle reeks kenniscafés in Flevoland voor ondernemers werkzaam in de groen, grond en grijze sector.

Lees meer

Tutti Frutti Tuinactie

Een groene buurt is een gezonde en gezellige buurt! Voor de bewoners en de beestjes. Planten, bomen en bloemen zorgen er ook voor dat regenwater beter weg kan en jouw huis niet nog meer opwarmt als de zon schijnt. Het advies: tegels eruit, groen erin! 

Samen met Eigen Haard, Stichting Prestent, Sociaal Tuinieren en Amsterdam Rainproof organiseerde we in mei in Tuttifruttidorp, Amsterdam-Noord weer een super succesvolle tuinactie!

Zie hier de aftermovie!

Start campagne ‘Een groener Nederland begint in je eigen tuin’

Een groot aantal organisaties sloot dinsdag 6 juli een overeenkomst over het vergroenen van tuinen, met als doel het beperken van de gevolgen door klimaatverandering. De betrokken organisaties vragen aandacht voor minder steen en meer groen in de Nederlandse tuin. In 2021 en 2022 organiseren ze diverse activiteiten met als motto: ‘Een groener Nederland begint in je eigen tuin’.

De Groene Druppel is in opdracht van Samen Klimaatbestendig het het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat mede oprichter van het netwerk en de campagne

Podcast Tuinierkwartier

Beluister de podcast van Tuinierkwartier, met daarin Mirko van Ingen van de Groene Druppel en Lisette Heijke van Amsterdam Rainproof over water in de tuin! Na de natte weken die we achter de rug hebben, is het maar weer eens een actueel onderwerp gebleken. Hoe leidt je dat vele water in goede banen, maar ook wat je doetom je planten in leven te houden in tijden van droogte.

Petra en Joost van het Tuinierkwartier gaan in gesprek met ons over wat je zelf kan doen om je tuin rainproof te maken en waarom dat belangrijk is. Waar in je eigen tuin of straat kan het overtollig regenwater heen? Wat is een regenwaterknelpunt? Wat kun je zelf doen? Beluister de tips, hoe groen zorgt voor verbinding en meer.

Online video waterambassadeurs

In deze vreemde tijden kunnen we elkaar niet allemaal face to face zien. Tergelijkertijd ontwikkelen hierdoor de online mogelijkheden zich razendsnel. Ook de Groene Druppel blijft hier niet in achter. In samenwerking met Tuinbranche Nederland/Kiem opleidingen, namen we een online introductievideo op voor de cursus Waterambassadeurs.

De video wordt verspreid onder alle Nederlandse tuincentra, zodat zelfs in deze rare tijd, de bedrijven de kans krijgen om kennis op te doen over de mogelijkheden van slimmer omgaan met regenwater en de positieve effecten van het groen inrichten van de tuin.